Yes versoepelingen of toch niet

Yes versoepelingen of toch niet

Versoepelingen of niet

Yes Versoepelingen! Of toch niet?

Als meneer Rutte het zegt is het echt en telt het pas

Elke keer als er weer een persconferentie komt, dan raak ik uit balans. Niet eens zo zeer vanwege de mogelijke nieuwe maatregelen of versoepelingen. Maar meer omdat iedereen ervoor aan het speculeren is wat er misschien gaat gebeuren. En in mijn brein gebeurt dat niet, want ik wil wachten totdat meneer Rutte op de persconferentie alles zegt want dan is het echt en telt het pas.

Maar als de persconferentie is geweest gaan veel mensen los op de maatregelen of versoepelingen en ook hierin heeft iedereen een andere mening. Mijn hoofd raakt overvol van alle meningen, ideeën en tegenstrijdig gedrag van anderen. En dat komt vooral omdat ik mij niet meer kan meten aan de meerderheid. Wat ik doe, net als heel veel vrouwen met autisme, is heel goed camoufleren. Net doen alsof je een appel bent (een persoon zonder autisme, lees meer hierover op?) en hiervoor heb ik informatie van anderen nodig. Omdat ik mijn hele leven het lastig vind om de wereld om mij heen te begrijpen, probeer ik zoveel mogelijk te observeren om erachter te komen wat ‘de hoe hoort het regel’ is zodat ik hier aan kan voldoen.

Iedereen heeft een andere mening

Hierdoor kijk ik veel naar anderen mensen en neem hiervan de gemene deler en kopieer dan het gedrag zodat ik er ook bij kan horen of normaal kan overkomen. Maar op dit moment lijkt het naar mijn idee steeds meer versplinterd te worden; iedereen heeft een andere mening, mensen worden steeds bozer, niet alle mensen houden zich aan de regels waardoor ik geen houvast meer lijk te hebben. En aangezien ik mijn hele leven al naar buiten gericht ben en ik pas de laatste paar jaar mijn eigen identiteit aan het ontwikkelen ben, is dit nu een hele lastige periode.

Corona is gewoon een Life-Event

Iedereen kent het wel: als je een life event meemaakt dan verval je soms terug in oude patronen. En jeetje wat is Corona een life-event zeg. Dat houdt voor mij in dat in plaats van dat ik bij mezelf ga onderzoeken wat ik graag zou willen, ik meteen in mijn oude patroon schiet van kijken naar anderen en andermans meningen over ga nemen. Want dat zal wel goed zijn.

 

Bezighouden met andere bedrijfsonderdelen die wel kunnen

Het is zelfs zo dat ik vorige week het programma Jinek keek waar twee Zwolse ondernemers aan tafel zaten die boos waren over de huidige maatregelen omdat hun winkel dicht was en ze zouden dit graag anders willen zien. Allemaal hele logische meningen, alleen merk ik bij mezelf geen boosheid over de maatregelen. Ik neem het als feit op. Ik kan sinds december ook geen trainingen meer geven, wat ik ontzettend jammer vind. Maar heb het pad gekozen om mij bezig te houden met de herdruk van het Prikkelprofiel. (Een project wat ik vorig jaar heb overgenomen en ik ben mij hier volledig in mijn eigen bubbel op gaan richten. Hier zal ik later nog veel meer over gaan vertellen.) Maar toen ik de Zwolse ondernemers zag, de plek waar ik ook woon, begon ik toen enorm te twijfelen of ik ook boos moest zijn en/of ik het ook verschrikkelijk moest vinden voor mezelf. En begrijp me niet verkeerd: ik vind het ook verschrikkelijk voor alle ondernemers en gelukkig heb ik geen enorme voorraad of duur pand of personeel in dienst waar ik elke maand veel geld aan kwijt ben.  Maar live trainingen geef ik op dit moment nog niet.

Al die tegenstrijdige berichten zijn lastig

En dat aspect is lastig want in mijn omgeving zie ik steeds meer collega-ondernemers die hun live trainingen weer op gaan pakken. En aan de andere kant kreeg ik deze week weer een mailtje van een opdrachtgever die een training wilde uitstellen omdat het bijeenkomen in groepen nog niet mag en waar ik ook alle begrip voor heb. Maar hoezo tegenstrijdige berichten, waardoor ik de hele tijd van de ene kant naar de andere kant wordt geslingerd en erg zoekende ben naar het midden. Gelukkig heb ik een man en een coach die mij steeds weer terugbrengen bij mezelf en samen onderzoeken waar ik gelukkig van word.

Ik ben heel benieuwd wat jou helpt om met je pootjes op de grond te blijven en de balans te houden. Wil je het met mij delen?

Geen categorie
Previous reading
Mijn Prikkelprofiel deel 1
Next reading
Verminderde Werkruimte