Waarom werkt het Prikkelprofiel zo makkelijk? deel 2

Ik kreeg laatst een mailtje met de vraag: waarom het Prikkelprofiel zo makkelijk is in zetten? deel 2

In mijn vorige post heb ik al uitgelegd hoe makkelijk het is om het kaartspel in te zetten waardoor kinderen en jongeren met en zonder autisme eindelijk woorden kunnen vinden voor wat ze denken, voelen, doen en vooral wat ze graag willen of wat iemand kan doen om ze te helpen.

Vandaag zal ik uitleggen waarom het zo makkelijk is om met de werkboeken te werken. Ik dacht vroeger altijd dat iedereen de wereld net zoals ervoer als dat ik dat deed. En als ik dan een geluid hoorde in de klas en niemand reageerde, dan begon ik te twijfelen of ik het wel echt had gehoord. Nu weet ik dat ik heel gevoelig ben op mijn gehoor, dat ik veel meer dingen hoor dan andere mensen en dat ik dus niet aan mezelf hoef te twijfelen.

Gesprekken over hoe gevoelig onze zintuigen zijn, hebben we vaak niet. Hierdoor weten mensen heel vaak niet of ze ergens gevoelig voor zijn en raken overprikkeld zonder dat ze de tools hebben om hier iets aan te doen. Door middel van de werkboeken krijgen ze eindelijk inzicht in hoe gevoelig ze zijn op welke zintuig. Door de vragen en opdrachten werk je op een leuke manier aan hun eigen inzicht.

Door mijn eigen autisme heb ik jarenlang veel last gehad van overprikkeling en nu ik meer begrijp van mezelf hoe het bij mij werkt en inzicht heb gekregen in mijn opbouw van overprikkeling, raak ik steeds minder vaak overprikkeld. Hiervoor gebruik ik dagelijks mijn eigen Prikkelprofiel en heb ik een veel leuker leven en dat gun ik iedereen.

Lijkt het jou ook fijn om meer inzicht te hebben in de gevoeligheid van onze zintuigen en vooral te weten hoe je hier makkelijker mee om kan gaan, dan is het misschien leuk om de training Prikkelprofiel te volgen. Kijk in de agenda wanneer de eerste trainingen plaats vinden 🙂

Geen categorie
Previous reading
Interview Tijdschrift voor Remedial Teaching
Next reading
Waarom werkt het Prikkelprofiel zo makkelijk?