Verminderde Werkruimte

Verminderde Werkruimte

Verminderde Werkruimte

Verminderde Werkruimte

Energie op een laag peil

Herken je dit? Dat je na een behoorlijke griep (geen corona 😊) en een aantal dagen flink uitzieken je alweer beter voelt. Je besluit om naar buiten te gaan want thuis voel je je best goed. Maar dan….dan overvallen al die geluiden, indrukken je enorm en na 15 minuten in de buitenwereld ben je helemaal kapot en verlang je weer naar je bed.

Deze dagen heb ik regelmatig zonder dat ik daarvoor ziek ben geweest, mijn stemming en energie kan in deze (corona-) tijd ineens omslaan. Inmiddels weet ik dat ik alle dagen allemaal los ervaar in mijn hoofd, dus als ik een drukke werkdag heb gehad, een tandartsbezoek waar ik altijd spanning bij ervaar en ik word dan de dag erna supermoe wakker kan ik niet goed herleiden waardoor die vermoeidheid er ineens is. Het overvalt me en dat is nu in coronatijd helemaal het geval.

Minder energie te besteden per dag

Mijn coach legde mij heel mooi uit hoe het zit met de werkruimte in je hoofd. In normale tijden heb ik een bepaald 100% werkruimte die ik per dag kan besteden aan de dingen die ik heb gepland. Maar nu met de steeds veranderende regels (wel/geen mondkapje, wel/geen lockdown etc.) is mijn brein hier ook voor een groot deel mee bezig waardoor ik effectief minder ruimte over houdt voor andere zaken zoals mijn werk en gezin. In het begin bleef ik toch proberen om de 100% te benutten (die ik niet had) en zo putte ik mezelf uit, waardoor somberheid en paniek weer de kop op staken. Iets waar ik al jaren niet meer last van had. Nu weet ik dat ik mijn activiteitenprogramma echt moet aanpassen, goede keuzes moet maken in wat ik wel en niet kan doen want ik heb gewoonweg minder ruimte (lees energie) te besteden op een dag.

 Kom jij uit met je energie en ruimte in je hoofd?

Geen categorie
Previous reading
Yes versoepelingen of toch niet
Next reading
De wereld opnieuw ontdekken