Overschatting deel 1

Ik ben heel erg blij dat ik mijn werk als ervaringsdeskundige trainer mag doen en dat ik mensen mee mag nemen in de wereld van autisme en van de prikkelverwerking. Ik ben me ertegen van bewust dat ik niet altijd het juiste plaatje aan de buitenkant laat zien, zoals op de foto ook te zien is. Vele mensen met autisme of prikkelverwerkingsproblemen kunnen zich niet zo goed verbaal uiten zoals ik.

Aan de ene kant heb ik dus het voorrecht om een brug te slaan tussen ouders hulpverleners, docent en andere begeleiders om ze meer inzicht te geven en vooral handvatten om beter aan te sluiten. Zodat meer mensen minder stress hebben en beter toegang krijgen tot hun vaardigheden.

Tijdens mijn trainingen vertel ik vele ervaringsverhalen uit de praktijk, zodat je een realistischer beeld krijgt. Maar er is een verschil tussen iets horen en ook daadwerkelijk zien. Je hoort mijn verhalen wel, maar ik sta stralend met een grote glimlach voor een groep want dat vind ik horen bij het geven van een training. Ook al voel ik me soms heel erg overprikkeld. Hierdoor word ik soms ook overschat. Mensen focussen zich toch vaak op het plaatje van wat we zien en minder op wat we horen. Dus ook al denk je dat het heel goed gaat met iemand, omdat die lacht of praat. Vraag eens hoe het echt met diegene gaat. Op dit moment speelt dit een hele actuele rol in mijn leven.

Hoe dit een actuele rol speelt vertel ik je in deel 2 😊

Geen categorie

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous reading
Overschatting deel 2
Next reading
Interview Tijdschrift voor Remedial Teaching