Ervaar hoe het is om te leven met Autisme

Volg een van de Autisme BelevingsCircuits (ABC) van Nynke

Ouder van een kind met autisme

Als je hoort dat je kind autisme heeft, roept dat vaak heel veel vragen op. Vragen zoals: Wat is nu precies autisme? Welke gevolgen heeft dit voor mijn kind en ons gezin? Kan mijn kind wel normaal opgroeien? En vooral: hoe ga ik hier het beste mee om? 

Vragen die ik ook heb gehad toen bij mijn zoon de diagnose autisme werd gesteld. Ik heb zoveel boeken gelezen om het autisme beter te begrijpen. Maar in het ene boek herkende ik niets van mijn zoon zijn autisme en in het andere boek weer wel. En dat is logisch, want autisme uit zich bij ieder persoon weer anders. 

Maar als je kind al wat langer de diagnose autisme heeft, kan het ook nog steeds lastig zijn, vooral omdat elke levensfase weer anders is. Ik weet nog toen mijn zoon wat jonger was en ik eindelijk het gevoel had zijn gebruiksaanwijzing te begrijpen, dan veranderde hij die stiekem en leek het alsof ik weer helemaal opnieuw mocht beginnen. Af en toe werd ik er moedeloos van. En als ik aan andere mensen vroeg hoe zij met hun kinderen om gingen, dan kreeg ik vaak het gevoel dat ik het niet goed deed. Mensen zonder ervaring met autisme hebben vaak geen idee hoe het is om een kind met autisme op te voeden. 

Daarom is het zo belangrijk om te weten wat het autisme inhoudt, op welke gebieden het van invloed is en hoe je het beste kunt aansluiten bij je kind. 

Kind met autisme
Kind met autisme

Overzicht trainingen:

ABC

In het Autisme BelevingsCircuit (ABC) ervaar je zelf hoe het is om tegen het autisme aan te lopen. Door diverse oefeningen ervaar je aan je eigen lijf hoe het is om tegen bijvoorbeeld contextblindheid aan te lopen en nog veel meer facetten van het autisme.

Verdiepingstraining

In deze training gaan we dieper op het gedrag in van het kind met autisme en worden onderwerpen zoals: prikkelverwerking, communicatie, energiebalans en behoeften van het kind met autisme uitgebreid besproken.

Prikkelprofiel

Deze interactieve praktische training geeft je inzicht over prikkelverwerking en hoe je deze kunt herkennen. Door het samen invullen van de werkboeken en het gebruik maken van het kaartspel vergroot je je inzicht hoe je dit zelf kunt inzetten in het dagelijks leven.

Vandaag met onze scholen het Autisme belevingscircuit gedaan met Nynke Zuurmond-Bennink en Sanne Kuipers.
Wat een mooie en leerzame ervaring! Bedankt!

Inez Heideman, Adjunct directeur Onderwijsgemeenschap bij Konot

Veelgestelde vragen over Autisme "Positief"

Heb je vragen over het ABC, een training of iets anders, kijk dan bij de veelgestelde vragen.
Meestal vind je daar snel het antwoord!

Autisme in het onderwijs

Het gezicht achter Autisme Positief

Nynke Zuurmond

Autisme Positief Nynke Zuurmond

Ik heb een missie 

Ik zie dat er nog heel veel onwetendheid is over het begrip autisme. Mensen hebben vaak een stereotypebeeld over autisme gekregen door films zoals Rainman en April, May en June of door series: The Good doctor, A-typical of The Big Bang Theory. Het beeld wat in films en series vaak wordt geschetst is eenzijdig en dat terwijl er veel meer gradaties in de wereld van autisme zijn. 

Mijn missie is om mensen die werken en/of leven met autisme (nog) meer inzicht te geven over wat autisme inhoudt. Door al mijn ervaringen als cliënt maar ook als hulpverlener kan ik theorie goed koppelen aan de praktijk. Hierdoor kan ik nog meer inzicht geven in wat voor invloed autisme heeft in een leven.  

Ik heb de afgelopen jaren heel veel tools geleerd, waardoor ik positiever naar mijn autisme kan kijken en er anders mee om heb leren gaan, waardoor ik nu meer energie heb, minder last heb van stress en minder mijn autisme als een beperking ervaar en dat gun ik veel meer mensen met autisme