Mijn Prikkelprofiel deel 2

Mijn Prikkelprofiel deel 2

In mijn vorige post heb ik mijn eigen Prikkelprofiel laten zien en in deze post ga ik vertellen hoe ik mijn Prikkelprofiel dagelijks in zet. Wat ik vaak in de praktijk zie is dat een signaleringsplan gemaakt wordt en dat die onder in een la verdwijnt. En als je hier dan later naar vraagt zeggen mensen vaak: het werkt niet. En dat klopt, want als die onder in de la verdwijnt zal die ook niet werken.

Mijn Prikkelprofiel hangt bij mij in de keuken en twee keer per dag kijk ik op vaste momenten op mijn schema om te kijken in welke fase ik zit. Ik voel mijn eigen lichamelijke signalen niet aan en pas als ik het lees kan ik het pas ervaren. Dus als ik lees: schouders omhoog getrokken kan ik pas mij mezelf ervaren of dit het geval is. En zo ga ik elke fase af en waar ik de meeste signalen in herken is de fase waar ik op dat moment in zit. Als ik dat heb bepaald schuif ik een kolom op en kijk ik naar alle dingen die ik kan doen om weer terug naar groen te komen. Dit kan variëren van meer hersteltijd plannen, eerder op bed tot afspraken echt afzeggen. Als vind ik dat laatste heel erg moeilijk, maar ik weet dat als ik het niet doe ik alleen maar sneller naar rood ga en/of er langer in blijf en dat is het mij niet waard.

Door mijn Prikkelprofiel heb ik veel minder last van mijn overprikkeling en minder last van mijn autisme.

Geen categorie
Previous reading
Autisme en ADHD
Next reading
Mijn Prikkelprofiel deel 1