Mijn Prikkelprofiel deel 1

Mijn Prikkelprofiel deel 1

Toen ik mijn diagnose autisme kreeg op 34-jarige leeftijd had ik al een hele zoektocht achter de rug naar de juiste hulp en vaak werkte de hulp niet omdat die gericht waren op mijn uitingsvormen van langdurig overprikkeld zijn, te noemen: depressie, angsten/paniek en wanen. Pas na mijn diagnose kreeg ik de juiste hulp en inzicht in mijn overprikkeling.

Door precies te weten hoe ik in welke fase (groen, oranje en rood) ben en ook weet wat ik kan doen of wat anderen voor mij kunnen doen om mij te helpen om weer terug naar de relaxte fase groen te komen, heb ik veel minder lastig van mijn overprikkeling en ook minder last van mijn autisme. Doordat ik vaker en langer in de relaxte fase groen kan blijven kan ik beter met veranderingen om gaan, heb ik meer energie, minder last van stemmingswisselingen en houd ik het overzicht beter.

En als ik het kan kunnen andere mensen met autisme hier ook meer grip op krijgen en daarom heb ik vorig jaar het Prikkelprofiel ontwikkeld voor kinderen en jongeren. Want hoe sneller je hier mee om leert gaan hoe meer je kwaliteit van leven kan hebben en dan gun ik iedereen.

Geen categorie
Previous reading
Mijn Prikkelprofiel deel 2
Next reading
Yes versoepelingen of toch niet