• Standaard header

Workshops/lezingen

In de workshops en lezingen die ik als ervaringsdeskundige voornamelijk in het onderwijs verzorg, doe ik een boekje open over wat autisme nou precies inhoudt. Aan de hand van vele voorbeelden uit mijn eigen leven probeer ik de geïnteresseerden  mee te nemen in de wereld van autisme. 

Een simpele zin als ‘Ik bel je morgen’ kan voor iemand met autisme betekenen dat hij of zij de hele dag met de telefoon in de hand loopt om maar bereikbaar te zijn. Dat kost veel energie, terwijl het eigenlijk een kwestie is van anders formuleren: ‘Ik bel je morgen om 15.00 uur’ haalt al veel druk van de ketel.

Als we ons bewust worden hoe prikkels, signalen, informatie en boodschappen binnenkomen bij mensen met autisme, kunnen we onze communicatie daarop aanpassen. Dat maakt de omgang met elkaar makkelijker voor alle partijen. 

In de workshop ga ik ook in op overprikkeling, een van de onderwerpen die vaak nog onderbelicht blijft. Op praktische wijze bied ik tools aan om het voor iemand met autisme veel makkelijker te maken door eenvoudige aanpassing van een ruimte, zoals een klaslokaal.

Door het hele land ben ik geregeld aanwezig bij  ‘Het Autismecafé’, een ontmoetingsplek voor ouders van een kind met autisme. Met een lezing vertel ik daar openhartig mijn levensverhaal als moeder met autisme die tegelijk een kind heeft met autisme. Ik heb lezingen gegeven op het Autismecongres en zal dit ook gaan doen bij het Autisme Kennisnetwerk Overijssel.

Kan ik helpen? Neem gerust even contact met me op!

Op alle workshops/lezingen zijn de algemene voorwaarden van toepassing en deze zijn op te vragen bij autisme positief.

Bedankt voor uw reservering! U ontvangt van ons een bevestigingsmail op .

De pagina ververst over 5 seconden.

 • Trainingen

  Trainingen

  Vanuit een samenwerking met de autismevriendelijke organisaties Auticomm en Ontdek Autisme bied ik trainingen in de zorg...

  Lees meer
 • AutismeBelevingsCircuit

  AutismeBelevingsCircuit

  Mensen met autisme begeleiden begint met autisme meer te begrijpen. Een circuit van tien praktische opdrachten doet je...

  Lees meer
 • Consult

  Consult

  Professionals die complexe hulpvragen hebben met betrekking tot autisme, kunnen gebruikmaken van mijn...

  Lees meer
 • Begeleiding

  Begeleiding

  Naast de trainingen, workshops en lezingen die ik geef, bied ik een aantal individuele begeleidingstrajecten aan. Dat kan...

  Lees meer
 • "Nynke heeft op onze school een korte workshop gegeven waarbij de docenten kennismaakten met het thema autisme....."

  Rick Schulten van het Twents Carmel College
 • "Nynke heeft afgelopen week op onze lustrumviering gesproken over Autisme ..."

  Suzanne Leeuwenburgh van Het Blikveld
 • "Nynke heb ik leren kennen als een open vrouw die goed kan uitleggen, wat haar vorm van autisme is...."

  Janita ter Haar
 • "Als erkende rijinstructeur voor autisme en AD(H)D, vond ik jullie opleiding de meest nuttige opleiding"

  Cornelique Wieriks
 • "Vandaag met onze scholen het Autisme belevingscircuit gedaan. Wat een mooie en leerzame ervaring! Bedankt!"

  Inez Heideman, Adjunct directeur Onderwijsgemeenschap bij Konot

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.