De wereld opnieuw ontdekken

De wereld opnieuw ontdekken

De wereld opnieuw ontdekken

We moeten ons gezond verstand gebruiken

Waar iedereen meer richting het normaal terug gaat, is de wereld voor mij één groot raadsel. Alle situaties die voor mij normaal waren zijn nu weer nieuw en blijven bijna elke week weer nieuw. Een supermarkt die in het begin het aantal karretjes bij hield en ze netjes poetste, veranderde in een supermarkt waarbij je zelf je karretjes mocht gaan poetsen en inmiddels is het schoonmaakmiddel ver te zoeken en mag je ook weer mandjes gebruiken. En zo verandert er elke week weer iets nieuws, waardoor de wereld er elke week weer nieuw uitziet en mijn brein heel hard moet werken om de nieuwe regels/situaties te begrijpen.

Nu kom ik gelukkig niet zo vaak in de supermarkt, want dat is niet echt mijn hobby vanwege alle prikkels. Maar normale dingen zoals een bioscoop bezoek, iets wat ik bijna elke week deed omdat ik een abonnement heb is nu ineens heel spannend. Afgelopen week heb ik het weer geprobeerd. Mij goed ingelezen in alle regels op de site, zodat ik een beetje een voorstelling kon maken van wat ik kon verwachten. Onverwachte dingen zijn nu helemaal niet prettig en ik raak nu veel sneller van slag.

Goed bereid ging ik naar Pathé. 10 minuten voor de voorstelling moest je aanwezig zijn dus dat was ik netjes en ik liep naar binnen. Handpompjes stonden er en inmiddels ben ik al zo geconditioneerd dat ik ze meteen gebruik. Gelukkig gebruikt Pathé fijn reinigingsspul die niet plakt of stinkt. Dat zou iedereen moeten doen. En nadat mijn kaartje gescand was kreeg ik te horen: je mag naar zaal 8. Eh, geen veiligheidscheck? Geen vragen van ben je verkouden? En wat moet ik doen bij zaal 8? Zijn er al veel mensen? En als ik bij zaal 8 moet wachten staan er vakjes waar we in moeten staan? Kan ik nog wel een beetje achterin zitten? Want als ik ver naar voren zit dan heb ik geen overzicht en kan ik de film niet volgen. Mag je wel of niet gebruik, maken van het toilet? Allemaal vragen die door mijn hoofd flitsen.

De dame zei: ga naar zaal 8 en daar moet je wachten waarna een collega zal je een stoel aanwijzen. Ik naar boven, ging de roltrap op lopen want die was buiten werking en kwam aan bij zaal 8. Ik hoefde helemaal niet te wachten want daar stonden al twee dames op mij te wachten en zei heel vriendelijk loop maar mee. Inmiddels was mijn stress zo hoog van het niet weten wat ik kon verwachten dat mijn hele lijf strak stond. Ik liep netjes met een glimlach achter de dame aan en zij wees mijn een stoel aan. Rij 3 stoel 16. Lekker achterin, dus dat was fijn en nog tijd genoeg om nog even te appen met mijn man dat alles was gelukt, hoe het was gegaan zodat mijn stress wat kon zakken. Hierdoor kon ik genieten van de film, nu weet ik wat ik bij een volgend bezoek kan verwachten en kan dit stukje genieten weer een beetje terugkomen. Hopelijk voor mij worden de regels voor de bioscoop binnenkort niet verandert ?

Geen categorie
Previous reading
Verminderde Werkruimte
Next reading
We moeten ons gezond verstand gebruiken