• Standaard header

We moeten ons gezond verstand gebruiken

Geplaatst op 30-06-2020

We moeten ons gezond verstand gebruiken

‘We moeten ons gezond verstand gebruiken en doen wat goed voelt’, dat is wat ik in mijn omgeving steeds vaker hoor als het gaat om het Corona virus. Iets waar ik helemaal niets mee kan. 

In de Coronatijd heb ik al een blog geschreven over de overeenkomsten tussen autisme en de strenge regels die onze regering ons had opgelegd door de intelligente lockdown. En waar we in het begin ons allemaal strak aan de regels hielden werd de wereld eindelijk een beetje overzichtelijk en hoefde mijn hoofd niet zo hard te werken. En wat verlang ik daarnaar terug. 

Op dit moment worden alle regels versoepeld en ik voel me meer gevangen dan ooit. Doordat iedereen de regels anders interpreteert en iedereen weer anders reageert moet mijn hoofd extreem hard werken. Veel mensen zeggen ook tegen mij: maak je niet zo druk, neem het niet zo nauw, ga flexibel om met de regels of nog zo’n mooie: als mensen te dichtbij jou komen dan kiezen ze daar zelf voor. Een lekker grijs gebied, waarin ik heel zwart wit ben en de regels van meneer Rutte netjes wil uitvoeren terwijl dat onmogelijk lijkt te zijn. Met resultaat dat als ik naar de supermarkt ga, ik met hoofdpijn en buikpijn terugkom of zelfs een paniekaanval krijg omdat ik niet begrijp waarom zoveel mensen te dichtbij komen en het ze ogenschijnlijk niets doet. Ben ik dan zo gek, doe ik dan zo gek, maar dit waren toch de regels?

En niet alleen mensen doen raar hoor, ook bedrijven. Het blijkt dat je bij de bioscoop nu met twee mensen uit verschillende huishoudens bij elkaar mag zitten. Ook in vakantieparken mag je met twee huishoudens in één huisje. Hoe kan je dan de 1,5 meter hanteren?

De wereld staat voor mijn gevoel nog meer op de kop dan bij de uitbraak van het Corona virus. En omdat elke situatie anders is, ben ik de wereld in elke situatie weer opnieuw aan het ontdekken. Elke dag weer.

Bedankt voor uw reservering! U ontvangt van ons een bevestigingsmail op .

De pagina ververst over 5 seconden.

Deel dit bericht:

Nieuws

 • Zorgbeurs Hardenberg & omstreken van 15.00-20.00

  Weet u welke kleinschalige zorg er allemaal in de gemeente Hardenberg & o...

  Lees meer
 • Altijd al willen weten hoe autisme bij meisjes en vrouwen werkt? kom dan naar de lezing op 1 april te Hoogeveen

  Meisjes en vrouwen met autisme, hoe zit dat? Lezing door Nynke Zuurmon...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Trainingen

  Trainingen

  Vanuit een samenwerking met de autismevriendelijke organisaties Auticomm en Ontdek Autisme bied ik trainingen in de zorg...

  Lees meer
 • AutismeBelevingsCircuit

  AutismeBelevingsCircuit

  Mensen met autisme begeleiden begint met autisme meer te begrijpen. Een circuit van tien praktische opdrachten doet je...

  Lees meer
 • Workshops/lezingen

  Workshops/lezingen

  In de workshops en lezingen die ik als ervaringsdeskundige voornamelijk in het onderwijs verzorg, doe ik een boekje open...

  Lees meer
 • Consult

  Consult

  Professionals die complexe hulpvragen hebben met betrekking tot autisme, kunnen gebruikmaken van mijn...

  Lees meer
 • Begeleiding

  Begeleiding

  Naast de trainingen, workshops en lezingen die ik geef, bied ik een aantal individuele begeleidingstrajecten aan. Dat kan...

  Lees meer
 • "Nynke heeft op onze school een korte workshop gegeven waarbij de docenten kennismaakten met het thema autisme....."

  Rick Schulten van het Twents Carmel College
 • "Nynke heeft afgelopen week op onze lustrumviering gesproken over Autisme ..."

  Suzanne Leeuwenburgh van Het Blikveld
 • "Nynke heb ik leren kennen als een open vrouw die goed kan uitleggen, wat haar vorm van autisme is...."

  Janita ter Haar
 • "Als erkende rijinstructeur voor autisme en AD(H)D, vond ik jullie opleiding de meest nuttige opleiding"

  Cornelique Wieriks
 • "Vandaag met onze scholen het Autisme belevingscircuit gedaan. Wat een mooie en leerzame ervaring! Bedankt!"

  Inez Heideman, Adjunct directeur Onderwijsgemeenschap bij Konot

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.