• Standaard header

Thuiswerken, hoe dat niet lukt

Geplaatst op 20-04-2020

Ik kijk al dagen uit naar de persconferentie van minister-president Rutte. Ik ben net zoals veel mensen benieuwd naar het nieuws wat hij gaat vertellen en of er versoepeling van de regels gaat komen. Het alle belangrijkste is natuurlijk dat we door deze coronacrisis heen komen en dat we thuisblijven voor ieders gezondheid. Maar voor mijn (mentale) gezondheid zou het heel fijn zijn als de kinderen weer na de meivakantie naar school mogen. Al is het maar een paar uren per dag.

Toen we in het begin de regels kregen van de intelligente lockdown had ik heel simpel bedacht: mijn training liggen stil dus ik heb momenteel geen werk en dan kan ik nu mooi nieuwe trainingen ontwikkelen, bezig gaan met teksten schrijven voor mijn nieuwe website en nog veel meer andere dingen waar ik door mijn werk minder tijd voor had. Ik had er helemaal zin in, maar dit was iets anders dan bedacht. Het feit dat ik geen werk heb op dit moment betekent niet dat ik niets te doen heb op een dag.

Ik had het iets te simpel bedacht: werk is er nu niet dus ik heb tijd en ruimte over in mijn hoofd voor andere dingen. Maar in werkelijkheid kom ik helemaal niet aan mijn werk toe. Ik ben alleen maar thuisjuf. In de eerste weken was het vooral voor mijn oudste zoon zoeken naar een routine en omgaan met zijn weerstand van thuis school hebben. En met mijn jongste de teleurstelling dat alle leuke dingen van groep 8 niet doorgingen.

En nu de routine er aardig in zit, blijk ik nog steeds geen ruimte te hebben om meer aan mijn werk te gaan. Het constante schakelen tussen twee kinderen, van mijn werk omschakelen naar een schoolvraag en weer andersom, de onvriendelijke auti-communicatie vanuit scholen over het schoolwerk, verschillende systemen waar mee gewerkt worden. Ik merk dat wanneer mijn kinderen het schoolwerk rond 13.00 klaar hebben, ik helemaal kapot ben en helemaal geen ruimte mee over heb in mijn hoofd en al helemaal geen energie meer heb voor mijn eigen werk. Dus ik kijk uit naar de meivakantie, waarin de jongens geen schoolwerk hebben en ik eindelijk mijn werktijd kan hebben.

Bedankt voor uw reservering! U ontvangt van ons een bevestigingsmail op .

De pagina ververst over 5 seconden.

Deel dit bericht:

Nieuws

 • Zorgbeurs Hardenberg & omstreken van 15.00-20.00

  Weet u welke kleinschalige zorg er allemaal in de gemeente Hardenberg & o...

  Lees meer
 • Altijd al willen weten hoe autisme bij meisjes en vrouwen werkt? kom dan naar de lezing op 1 april te Hoogeveen

  Meisjes en vrouwen met autisme, hoe zit dat? Lezing door Nynke Zuurmon...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Trainingen

  Trainingen

  Vanuit een samenwerking met de autismevriendelijke organisaties Auticomm en Ontdek Autisme bied ik trainingen in de zorg...

  Lees meer
 • AutismeBelevingsCircuit

  AutismeBelevingsCircuit

  Mensen met autisme begeleiden begint met autisme meer te begrijpen. Een circuit van tien praktische opdrachten doet je...

  Lees meer
 • Workshops/lezingen

  Workshops/lezingen

  In de workshops en lezingen die ik als ervaringsdeskundige voornamelijk in het onderwijs verzorg, doe ik een boekje open...

  Lees meer
 • Consult

  Consult

  Professionals die complexe hulpvragen hebben met betrekking tot autisme, kunnen gebruikmaken van mijn...

  Lees meer
 • Begeleiding

  Begeleiding

  Naast de trainingen, workshops en lezingen die ik geef, bied ik een aantal individuele begeleidingstrajecten aan. Dat kan...

  Lees meer
 • "Nynke heeft op onze school een korte workshop gegeven waarbij de docenten kennismaakten met het thema autisme....."

  Rick Schulten van het Twents Carmel College
 • "Nynke heeft afgelopen week op onze lustrumviering gesproken over Autisme ..."

  Suzanne Leeuwenburgh van Het Blikveld
 • "Nynke heb ik leren kennen als een open vrouw die goed kan uitleggen, wat haar vorm van autisme is...."

  Janita ter Haar
 • "Als erkende rijinstructeur voor autisme en AD(H)D, vond ik jullie opleiding de meest nuttige opleiding"

  Cornelique Wieriks
 • "Vandaag met onze scholen het Autisme belevingscircuit gedaan. Wat een mooie en leerzame ervaring! Bedankt!"

  Inez Heideman, Adjunct directeur Onderwijsgemeenschap bij Konot

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.