• Standaard header

De wereld opnieuw ontdekken

Geplaatst op 30-06-2020

De wereld opnieuw ontdekken

 Waar iedereen meer richting het normaal terug gaat, is de wereld voor mij één groot raadsel. Alle situaties die voor mij normaal waren zijn nu weer nieuw en blijven bijna elke week weer nieuw. Een supermarkt die in het begin het aantal karretjes bij hield en ze netjes poetste, veranderde in een supermarkt waarbij je zelf je karretjes mocht gaan poetsen en inmiddels is het schoonmaakmiddel ver te zoeken en mag je ook weer mandjes gebruiken. En zo verandert er elke week weer iets nieuws, waardoor de wereld er elke week weer nieuw uitziet en mijn brein heel hard moet werken om de nieuwe regels/situaties te begrijpen.

Nou kom ik gelukkig niet zo vaak in de supermarkt, want dat is niet echt mijn hobby vanwege alle prikkels. Maar normale dingen zoals een bioscoop bezoek, iets wat ik bijna elke week deed omdat ik een abonnement heb is nu ineens heel spannend. Afgelopen week heb ik het weer geprobeerd. Mij goed ingelezen in alle regels op de site, zodat ik een beetje een voorstelling kon maken van wat ik kon verwachten. Onverwachte dingen zijn nu helemaal niet prettig en ik raak nu veel sneller van slag. 

Goed bereid ging ik naar Pathé. 10 minuten voor de voorstelling moest je aanwezig zijn dus dat was ik netjes en ik liep naar binnen. Handpompjes stonden er en inmiddels ben ik al zo geconditioneerd dat ik ze meteen gebruik. Gelukkig gebruikt Pathé fijn reinigingspul die niet plakt of stinkt. Dat zou iedereen moeten doen. En nadat mijn kaartje gescand was kreeg ik te horen: je mag naar zaal 8. Eh, geen veiligheidscheck? Geen vragen van ben je verkouden? En wat moet ik doen bij zaal 8? Zijn er al veel mensen? En als ik bij zaal 8 moet wachten staan er vakjes waar we in moeten staan? Kan ik nog wel een beetje achterin zitten? Want als ik ver naar voren zit dan heb ik geen overzicht en kan ik de film niet volgen. Mag je wel of niet gebruik, maken van het toilet? Allemaal vragen die door mijn hoofd flitsen.

De dame zei: ga naar zaal 8 en daar moet je wachten waarna een collega zal je een stoel aanwijzen. Ik naar boven, ging de roltrap op lopen want die was buiten werking en kwam aan bij zaal 8. Ik hoefde helemaal niet te wachten want daar stonden al twee dames op mij te wachten en zei heel vriendelijk loop maar mee. Inmiddels was mijn stress zo hoog van het niet weten wat ik kon verwachten dat mijn hele lijf strak stond. Ik liep netjes met een glimlach achter de dame aan en zij wees mijn een stoel aan. Rij 3 stoel 16. Lekker achterin, dus dat was fijn en nog tijd genoeg om nog even te appen met mijn man dat alles was gelukt, hoe het was gegaan zodat mijn stress wat kon zakken. Hierdoor kon ik genieten van de film, nu weet ik wat ik bij een volgend bezoek kan verwachten en kan dit stukje genieten weer een beetje terugkomen. Hopelijk voor mij worden de regels voor de bioscoop binnenkort niet verandert ?

Bedankt voor uw reservering! U ontvangt van ons een bevestigingsmail op .

De pagina ververst over 5 seconden.

Deel dit bericht:

Nieuws

 • Zorgbeurs Hardenberg & omstreken van 15.00-20.00

  Weet u welke kleinschalige zorg er allemaal in de gemeente Hardenberg & o...

  Lees meer
 • Altijd al willen weten hoe autisme bij meisjes en vrouwen werkt? kom dan naar de lezing op 1 april te Hoogeveen

  Meisjes en vrouwen met autisme, hoe zit dat? Lezing door Nynke Zuurmon...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Trainingen

  Trainingen

  Vanuit een samenwerking met de autismevriendelijke organisaties Auticomm en Ontdek Autisme bied ik trainingen in de zorg...

  Lees meer
 • AutismeBelevingsCircuit

  AutismeBelevingsCircuit

  Mensen met autisme begeleiden begint met autisme meer te begrijpen. Een circuit van tien praktische opdrachten doet je...

  Lees meer
 • Workshops/lezingen

  Workshops/lezingen

  In de workshops en lezingen die ik als ervaringsdeskundige voornamelijk in het onderwijs verzorg, doe ik een boekje open...

  Lees meer
 • Consult

  Consult

  Professionals die complexe hulpvragen hebben met betrekking tot autisme, kunnen gebruikmaken van mijn...

  Lees meer
 • Begeleiding

  Begeleiding

  Naast de trainingen, workshops en lezingen die ik geef, bied ik een aantal individuele begeleidingstrajecten aan. Dat kan...

  Lees meer
 • "Nynke heeft op onze school een korte workshop gegeven waarbij de docenten kennismaakten met het thema autisme....."

  Rick Schulten van het Twents Carmel College
 • "Nynke heeft afgelopen week op onze lustrumviering gesproken over Autisme ..."

  Suzanne Leeuwenburgh van Het Blikveld
 • "Nynke heb ik leren kennen als een open vrouw die goed kan uitleggen, wat haar vorm van autisme is...."

  Janita ter Haar
 • "Als erkende rijinstructeur voor autisme en AD(H)D, vond ik jullie opleiding de meest nuttige opleiding"

  Cornelique Wieriks
 • "Vandaag met onze scholen het Autisme belevingscircuit gedaan. Wat een mooie en leerzame ervaring! Bedankt!"

  Inez Heideman, Adjunct directeur Onderwijsgemeenschap bij Konot

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.