Meer inzicht in de prikkelverwerking bij kinderen met Autisme

Doe mee met het prikkelprofiel

Autisme Workshops & Lezingen

Ik weet als geen ander wat autisme is. Ik heb een zoon met autisme en sinds mijn 34e heb ik zelf de diagnose autisme. Hierdoor weet ik precies hoe het is om te leven met autisme en hoe het komt dat de wereld om mij heen vaak ingewikkeld is. Daarnaast ben ik ambulant hulpverlener en heb ik ook veel inzicht hoe lastig het kan zijn voor ouders, begeleiders en hulpverleners om de aansluiting te vinden bij kinderen en volwassenen met autisme.  

Autisme BelevingsCircuit 4
Autisme workshops en lezingen

Autisme Workshops & Lezingen

Dat is voor mij ook de reden om lezingen en workshops te geven over diverse thema’s die binnen het leven van iemand met autisme van toepassing zijn en waar in de praktijk nog veel vragen over zijn. Te denken valt aan:  

- Autisme, hoe zit dat nu?
- Overprikkeling
- Communicatie
- Autisme bij meisjes
- Verwarrende wereld in en om school
- Autisme en stage 

Er is nog zoveel te leren over Autisme

Er valt nog zoveel te leren over autisme en met name op het gebied van meisjes en vrouwen met autisme. In mijn lezingen & workshops maak ik een mooie koppeling tussen de theorie en praktijk door vele ervaringsverhalen met jullie te delen en deze direct te vertalen naar toepasbare handvatten. 

Met mijn inspirerende verhaal heb ik al veel opvoeders, begeleiders en professionals op weg geholpen. 

Ben je nieuwsgierig naar een workshop of lezing Klik op de button voor lezingen/workshops die momenteel gepland staan. Ook is het mogelijk om op locatie een lezing/workshop te verzorgen tijdens bijvoorbeeld studiedagen. Neem dan even contact op zodat we dat kunnen regelen. 

Autisme Workshops en lezingen
Autisme BelevingsCircuit 4
Autisme Workshops en lezingen

Veelgestelde vragen over Autisme "Positief"

Heb je vragen over het ABC, een training of iets anders, kijk dan bij de veelgestelde vragen.
Meestal vind je daar snel het antwoord!

Autisme in het onderwijs

Het gezicht achter Autisme Positief

Nynke Zuurmond

Autisme Positief Nynke Zuurmond

Ik heb een missie 

Ik zie dat er nog heel veel onwetendheid is over het begrip autisme. Mensen hebben vaak een stereotypebeeld over autisme gekregen door films zoals Rainman en April, May en June of door series: The Good doctor, A-typical of The Big Bang Theory. Het beeld wat in films en series vaak wordt geschetst is eenzijdig en dat terwijl er veel meer gradaties in de wereld van autisme zijn. 

Mijn missie is om mensen die werken en/of leven met autisme (nog) meer inzicht te geven over wat autisme inhoudt. Door al mijn ervaringen als cliënt maar ook als hulpverlener kan ik theorie goed koppelen aan de praktijk. Hierdoor kan ik nog meer inzicht geven in wat voor invloed autisme heeft in een leven.  

Ik heb de afgelopen jaren heel veel tools geleerd, waardoor ik positiever naar mijn autisme kan kijken en er anders mee om heb leren gaan, waardoor ik nu meer energie heb, minder last heb van stress en minder mijn autisme als een beperking ervaar en dat gun ik veel meer mensen met autisme