Ervaar hoe het is om te leven met Autisme

Volg een van de Autisme BelevingsCircuits (ABC) van Nynke

Autisme in het onderwijs

Onder andere door passend onderwijs zitten in iedere klas leerlingen met autisme en die hebben speciale aandacht nodig. Maar met veel leerlingen in de klas is dat niet altijd eenvoudig autisme in het onderwijs aandacht te geven.

Om een leerling met autisme goed te kunnen begeleiden is het belangrijk dat een leerkracht zich kan verplaatsen in de leefwereld van deze leerling. Er is helaas geen kant-en-klare aanpak voor leerlingen met autisme, want het autisme uit zich bij iedereen op een andere manier, maar hoe kan je dan toch de aansluiting vinden?

De trainingen die Nynke geeft bieden veel inzicht in het autisme. Nynke deelt haar vele ervaringsverhalen en ze biedt concrete handvatten die direct toepasbaar zijnMet haar inspirerende verhaal heeft ze al veel docenten en begeleiders verder geholpen.  

Autisme in het onderwijs

Overzicht trainingen:

ABC

In het Autisme BelevingsCircuit (ABC) ervaar je zelf hoe het is om tegen het autisme aan te lopen. Door diverse oefeningen ervaar je aan je eigen lijf hoe het is om tegen bijvoorbeeld contextblindheid aan te lopen en nog veel meer facetten van het autisme.

Verdiepingstraining

In deze training gaan we uitgebreider in op het gedrag van de leerling met autisme en worden onderwerpen zoals: prikkelverwerking, communicatie, energiebalans, interactie met andere leerlingen, schoolverzuim voorkomen en behoeften van de leerling met autisme uitgebreid besproken.

Prikkelprofiel

Deze interactieve praktische training geeft je inzicht over hoe je prikkelverwerking herkent. Door samen de werkboeken in te vullen en gebruikte maken van het kaartspel vergroot je je inzicht hoe je dit zelf inzet in je praktijk.

Autisme in het onderwijs

Autisme Positief Nynke Zuurmond
Heb je minder tijd tot je beschikking dan een dag(deel)?

Kijk dan eens bij lezingen & workshops.

Of neem contact op zodat we de ideeën op elkaar kunnen afstemmen.

Nynke heeft op onze school een korte workshop gegeven waarbij de docenten kennismaakten met het thema autisme. Nynke slaagt er goed in om een hele persoonlijke manier de docenten mee te nemen in de belevingswereld van de autistische medemens. Ze maakt heel inzichtelijk waar autisten in het dagelijkse schoolleven tegenaan lopen en welke impact prikkels en afwijkingen in de dagelijkse structuur hebben op het functioneren. Docenten waren erg enthousiast over deze korte kennismaking en velen gaven aan graag nog verdieping op het thema te willen.

Rick Schulten van het Twents Carmel College

 

Veelgestelde vragen over Autisme "Positief"

Heb je vragen over het ABC, een training of iets anders, kijk dan bij de veelgestelde vragen.
Meestal vind je daar snel het antwoord!

Autisme in het onderwijs

Het gezicht achter Autisme Positief

Nynke Zuurmond

Autisme Positief Nynke Zuurmond

Ik heb een missie 

Ik zie dat er nog heel veel onwetendheid is over het begrip autisme. Mensen hebben vaak een stereotypebeeld over autisme gekregen door films zoals Rainman en April, May en June of door series: The Good doctor, A-typical of The Big Bang Theory. Het beeld wat in films en series vaak wordt geschetst is eenzijdig en dat terwijl er veel meer gradaties in de wereld van autisme zijn. 

Mijn missie is om mensen die werken en/of leven met autisme (nog) meer inzicht te geven over wat autisme inhoudt. Door al mijn ervaringen als cliënt maar ook als hulpverlener kan ik theorie goed koppelen aan de praktijk. Hierdoor kan ik nog meer inzicht geven in wat voor invloed autisme heeft in een leven.  

Ik heb de afgelopen jaren heel veel tools geleerd, waardoor ik positiever naar mijn autisme kan kijken en er anders mee om heb leren gaan, waardoor ik nu meer energie heb, minder last heb van stress en minder mijn autisme als een beperking ervaar en dat gun ik veel meer mensen met autisme