Ervaar hoe het is om te leven met Autisme

Volg een van de Autisme BelevingsCircuits (ABC) van Nynke

Autisme in de hulpverlening: hoe ga je er mee om?

Binnen de hulpverlening kom je autisme steeds vaker tegen. De diagnostiek is verder ontwikkeld, maar ook de maatschappij is veranderd waardoor meer mensen de diagnose autisme krijgen.  

In iedere caseload zit wel een cliënt of bewoner met autisme en die hebben speciale aandacht nodig. Maar communicatie met iemand met autisme is niet altijd eenvoudig. Om een persoon met autisme goed te kunnen begeleiden is het belangrijk dat een begeleider zich kan verplaatsen in de leefwereld van deze persoon. Er is helaas geen kant-en-klare aanpak voor mensen met autisme, want het autisme uit zich bij iedereen op een andere manier. De trainingen die ik aanbied voor de Autisme in de hulpverlening geven goed inzicht in het autisme door mijn vele ervaringsverhalen die ik deel en ik bied concrete handvatten die direct toepasbaar zijn. Met mijn inspirerende verhaal heb ik al veel begeleiders verder geholpen.

Ik bied meerdere trainingen aan binnen de hulpverleningsorganisatie en mochten er andere behoeften zijn, dan ben ik flexibel genoeg om mijn programma hierop aan te passen.

Autisme in het onderwijs

Overzicht trainingen:

ABC

In het Autisme BelevingsCircuit (ABC) ervaar je zelf hoe het is om tegen het autisme aan te lopen. Door diverse oefeningen ervaar je aan je eigen lijf hoe het is om tegen bijvoorbeeld contextblindheid aan te lopen en nog veel meer facetten van het autisme.

Verdiepingstraining

In deze training gaan we dieper in op het gedrag van de cliënt en worden onderwerpen zoals: prikkelverwerking, communicatie, energiebalans, schoolverzuim/werkverzuim voorkomen en behoeften van een persoon met autisme besproken.

Prikkelprofiel

Deze interactieve praktische training geeft je inzicht over hoe je prikkelverwerking herkent. Door samen de werkboeken in te vullen en gebruikte maken van het kaartspel vergroot je je inzicht hoe je dit zelf inzet in je praktijk.

Autisme in de hulpverlening

Autisme Positief Nynke Zuurmond


Heb je minder tijd tot je beschikking dan een dag(deel)?

Kijk dan eens bij lezingen & workshops

Of neem contact op zodat we de ideeën op elkaar kunnen afstemmen.

Nynke heeft afgelopen week op onze lustrumviering gesproken over Autisme en wat dit voor haar betekent voor haar leven en haar werk. Nynke weet haar gasten op een enthousiaste en levendige wijze mee te nemen in haar verhaal. Alle gasten waren geboeid en onderling is er nog lang nagesproken over haar verhaal. Nynke, hartelijk dank dat je ons een kijkje hebt willen geven in jouw leven en ervaringen. Ik weet zeker dat we er nog vaak aan terug zullen denken!

Suzanne Leeuwenburgh van Het Blikveld

 

Veelgestelde vragen over Autisme "Positief"

Heb je vragen over het ABC, een training of iets anders, kijk dan bij de veelgestelde vragen.
Meestal vind je daar snel het antwoord!

Autisme in het onderwijs

Het gezicht achter Autisme Positief

Nynke Zuurmond

Autisme Positief Nynke Zuurmond

Ik heb een missie 

Ik zie dat er nog heel veel onwetendheid is over het begrip autisme. Mensen hebben vaak een stereotypebeeld over autisme gekregen door films zoals Rainman en April, May en June of door series: The Good doctor, A-typical of The Big Bang Theory. Het beeld wat in films en series vaak wordt geschetst is eenzijdig en dat terwijl er veel meer gradaties in de wereld van autisme zijn. 

Mijn missie is om mensen die werken en/of leven met autisme (nog) meer inzicht te geven over wat autisme inhoudt. Door al mijn ervaringen als cliënt maar ook als hulpverlener kan ik theorie goed koppelen aan de praktijk. Hierdoor kan ik nog meer inzicht geven in wat voor invloed autisme heeft in een leven.  

Ik heb de afgelopen jaren heel veel tools geleerd, waardoor ik positiever naar mijn autisme kan kijken en er anders mee om heb leren gaan, waardoor ik nu meer energie heb, minder last heb van stress en minder mijn autisme als een beperking ervaar en dat gun ik veel meer mensen met autisme