Ervaar hoe het is om te leven met Autisme
Volg een van de Autisme BelevingsCircuits (ABC) van Nynke
Een Autisme BelevingsCircuit, hoe zit dat?
Het Autisme BelevingsCircuit is een leuke en leerzame training van een dagdeel voor mensen die al jaren in het vak zitten, maar zeker ook voor mensen die net in aanraking zijn gekomen met autisme.
Het Autisme BelevingsCircuit duurt 3 uur, met eerst een stukje theorie over: ‘wat houdt autisme in’, hierbij worden kort alle kenmerken van autisme belicht. Hierna voer je diverse opdrachten uit om een impressie te krijgen van hoe het is om met autisme te leven.
Wat gaan we doen?
Tijdens het Autisme BelevingsCircuit ervaar je zelf hoe het is om tegen het autisme aan te lopen. Ontdek je zelf, via diverse oefeningen, hoe het is om een onderdeel van het autisme te beleven, zoals contextblindheid, verminderde theory of mind (inlevingsvermogen), verminderde executieve functies en nog veel meer. Hierdoor krijg je inzicht hoe het voor iemand is om met autisme te leven en je hierin te bewegen. En krijg je inzicht in wat iemands ondersteuningsbehoefte is.
ABC - Open Inschrijving
Wil je graag zelf een ABC beleven? Dat kan! Regelmatig organiseer ik een ABC voor belangstellenden. Check de agenda wanneer het volgende ABC is en schrijf je in.
ABC - In Company
Wil je het circuit voor jou en je collega’s organiseren? Dat kan! Neem dan vooral contact met mij op en we plannen een datum zodat ik bij jou op locatie het ABC kom geven.
Veel ervaringsverhalen
Tijdens het Autisme Belevingscircuit hoor je veel ervaringsverhalen van de ervaringsdeskundige(n) met autisme. Deze verhalen geven je duidelijke handvatten die je de volgende dag direct kunt inzetten om nog beter aan te sluiten: niet alleen bij mensen met autisme, maar eigenlijk bij iedereen.
Is de groep groter dan 12 personen? Geen probleem, dan sluit er een collega aan en wordt de groep opgesplitst. Nynke kiest heel bewust voor deze structuur, omdat zij graag kleinere groepen traint zodat de opdrachten per onderdeel bij langs wordt gegaan. Op deze manier is de beleving intenser en is er meer mogelijkheid tot casusbespreking tussendoor.
Ik combineer het circuit met vele persoonlijke ervaringen vanuit mijn eigen autisme (ik heb mijn diagnose op mijn 34e gekregen), mijn ervaring als ambulant hulpverlener en als moeder van een zoon met autisme. Hierdoor kan ik op veel manieren aansluiten bij de vraagstukken die er mogelijk zijn.
Voor deze training zijn 4,5 punten in te dienen bij het SKJ
Veelgestelde vragen over Autisme "Positief"
Heb je vragen over het ABC, een training of iets anders, kijk dan bij de veelgestelde vragen.
Meestal vind je daar snel het antwoord!
Het gezicht achter Autisme Positief
Nynke Zuurmond
Ik heb een missie
Ik zie dat er nog heel veel onwetendheid is over het begrip autisme. Mensen hebben vaak een stereotypebeeld over autisme gekregen door films zoals Rainman en April, May en June of door series: The Good doctor, A-typical of The Big Bang Theory. Het beeld wat in films en series vaak wordt geschetst is eenzijdig en dat terwijl er veel meer gradaties in de wereld van autisme zijn.
Mijn missie is om mensen die werken en/of leven met autisme (nog) meer inzicht te geven over wat autisme inhoudt. Door al mijn ervaringen als cliënt maar ook als hulpverlener kan ik theorie goed koppelen aan de praktijk. Hierdoor kan ik nog meer inzicht geven in wat voor invloed autisme heeft in een leven.
Ik heb de afgelopen jaren heel veel tools geleerd, waardoor ik positiever naar mijn autisme kan kijken en er anders mee om heb leren gaan, waardoor ik nu meer energie heb, minder last heb van stress en minder mijn autisme als een beperking ervaar en dat gun ik veel meer mensen met autisme.